skip to Main Content
Juni 23, 2022

Na een periode van lockdowns en verplicht thuiswerken, vindt iedereen de weg weer naar kantoor. Hybride werken, de combinatie van thuiswerken en werken op locatie, is wat veel Nederlanders betreft blijvend. Deze transitie maakt dat bedrijven zich beraden over de toekomst: hoe ziet de work journey voor medewerkers eruit? Actuele vraagstukken voor veel organisaties zijn: ‘Wat betekent de toenemende mate van thuiswerken voor ons als organisatie?’ En: ‘Hoe richt ik de werkomgeving duurzaam in op hybride werken?’

Het kantoor verandert van vaste werkplek naar een ontmoetingsplek, waar men heen gaat om te overleggen, brainstormen en samen te werken.

Wat betekent het hybride werken voor jouw organisatie? Hoe krijg je de werknemers weer naar kantoor en hoe richt je de werkomgeving duurzaam in?

Een antwoord op deze vragen ontvang je tijdens ons volgende Cradle to Cradle Café op 23 juni. We zijn te gast bij NVM, de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen, in hun pas geopende én circulaire hoofdkantoor in Utrecht; een gebouw wat interactie faciliteert en stimuleert.

Sprekers

Michiel Verlaak, projectmanager nieuwbouw NVM

Casper Schwarz, architect

Programma

10.00 – 10.05
Welkom
10.05 – 10.25
Michiel Verlaak (NVM)
10.25 – 10.45
Casper Schwarz (Casper Schwarz architects)
10.45 – 11.05
T.B.A.
11.05 – 11.30
Q&A

Locatie

NVM
Orteliuslaan 951
3528 BE  Utrecht

Michiel Verlaak (NVM)

De ontwikkeling en realisatie van het nieuwe gebouw van NVM omvat in totaal ruim 10.000 m² BVO kantoorruimte, cursuszalen voor maximaal ca. 100 personen en parkeerfaciliteit voor ca. 140 auto’s. Het spectaculaire atrium is het kloppende hart van dit verenigingsgebouw voor ca. 4.500 aangesloten makelaars en taxateurs en ca. 200 medewerkers van het bureau, de Holding en verschillende dochterbedrijven (deelnemingen) zoals de Academie voor Vastgoed en databedrijf Brainbay.

In de presentatie ‘Een duurzaam clubhuis voor NVM’ zal in worden gegaan op de ontwikkeling en realisatie van het nieuwe gebouw van de NVM. Bewust geen ‘kantoor’, want het is veel meer dan dat… En duurzaamheid gaat veel verder dan toepassing van energiezuinige installaties en herbruikbare materialen. Flexibel en toekomstbestendig is pas echt duurzaam.

Michiel Verlaak heeft namens NVM als projectmanager herhuisvesting de afgelopen 2,5 jaar de opdrachtgeversrol vervuld naar alle betrokken partijen, zowel voor de planvorming als de realisatie en inhuizing. Hij was verantwoordelijk voor herhuisvesting van NVM binnen de gestelde kaders van kwaliteit, kosten en planning, contract-, risico- en stakeholdermanagement en de exploitatie na oplevering.

Casper Schwarz (Casper Schwarz architects)

Jarenlang is er krampachtig geprobeerd om binnen de gevels van de kantoorpanden Het Nieuwe Werken invulling te geven. Met de beste intenties, maar binnen de beperkende gedachten van ‘werken doe je op kantoor’.

Nu werken niet langer tijd en plaats gebonden is, kunnen we spreken van Het Vrije Werken, wat een heel nieuw licht schijnt op de ontwikkeling van het individu. En daarmee ligt er een nieuwe uitdaging voor de groepsprocessen en de synergie binnen organisaties.

Met ons team van interieurarchitecten hebben we geanalyseerd wat een kantoorgebouw tot nu toe was en hoe het vanaf nu zou moeten worden. Het woord ‘kantoor’ dekt de lading niet meer, en daarom spreken we van een ‘Habitoor’.

Ons vak gaat primair over het welbevinden van de gebruikers, waarbij hun privéleven en werk nu meer dan ooit door elkaar heen lopen. Werkomgevingen worden leefomgevingen. We delen graag hoe dat er anno nu uit kan zien.

Casper Schwarz strijdt sinds 2006 met zijn interieurarchitectenstudio tegen de onmenselijke kant van werkomgevingen. Vanuit de studio in Utrecht werkt hij met zijn team voor uiteenlopende opdrachtgevers, in zowel de corporale als creatieve sectoren.

©Heembouw

CRADLE TO CRADLE CAFE IS AN INITIATIVE OF

c2cc mosa
c2cc ahrend
c2cc tarkett
c2cc qbiq wall systems
c2cc youtube channel
c2cc linkedin connect
Back To Top