skip to Main Content
25 oktober 2022

Stichting C2C in samenwerking met

 

Tijdens het Cradle to Cradle Café over DIGITS & DATA, staan we stil bij meetbaarheid van innovaties op het gebied van duurzaamheid. Op welke wijze doen verschillende partijen in het bouwproces ervaringen op bij het in praktijk brengen van circulaire innovaties? Wat is de impact op de vitaliteit van gebruikers van deze (werk)omgevingen? Op welke wijze wordt energie bespaard of zelfs opgewekt? Hoe worden de lessons learned gedeeld met stake-holders en de resultaten aangewend voor duurzame vervolgprojecten en -initiatieven? Kunnen opdrachtgevers op deze wijze overtuigd worden van nut en noodzaak van slimme innovaties?

U wordt ontvangen in het Conference Center van de High Tech Campus Eindhoven; de ‘slimste’ vierkante kilometer in Europa, een ecosysteem van 260 hightech companies. Thuisbasis voor meer dan 12.500 innovators, onderzoekers en ingenieurs, die de technologieën en business van morgen genereren. ‘Turning Technology into Business’.

Na afloop van het plenaire programma volgen we de ‘Workwalk Lake’ over ‘The Strip’ naar Workplace Vitality Hub. Dat bevindt zich op de 2e verdieping van HTC85.
Daar bekijken we (resultaten van) een aantal innovaties en wordt de netwerklunch geserveerd. Rond 12.30 uur is het programma afgelopen, zodat u ’s middags de Dutch Design Week in het centrum van Eindhoven kunt bezoeken. (www.ddw.nl/nl)

Programma

09.30 – 10.00
Ontvangst met koffie / thee
10.00 – 10.05
Aanvang programma en welkom
10.05 – 10.25
Marieke van Beurden (Manager Workplace Vitality Hub HTC Campus)
10.25 – 10.45
Dirk Zwaan (Architect Fokkema & Partners)
10.45 – 11.05
Michiel Raaphorst (Architect/Founding Partner V8 architects)
11.05 – 11.30
Q&A
11.30 – 12.00
Wandeling over HTC The Strip naar  Workplace Vitality Hub
12.00 – 12.30
Bezoek en Netwerklunch Workplace Vitality Hub (HTC85, 2e verdieping)

Locatie

High Tech Campus 1-E
The Strip
5656 AE Eindhoven

Workplace Vitality Hub: pionier op het gebied van vitaliteit en technologie.

High Tech Campus Eindhoven heeft de missie om in 2025 de meest duurzame campus van Europa te zijn. Dat vergt strategische planning, maar ook dagelijks sturen op inspanningen en monitoren van de vele duurzame initiatieven op het gebied van diversiteit, vitaliteit en innovatie. De Workplace Vitality Hub is één van die initiatieven en biedt ruimte voor (gezamenlijk) onderzoek naar en ontwikkeling van oplossingen voor vitaliteit op het werk, mogelijk gemaakt door slimme technologieën.

Marieke van Beurden is Program Director Human Vitality & Technology TU/e en Manager van Workplace Vitality Hub. Marieke realiseert met veel ambitie en energie samenwerkingen op het gebied van vitaliteit die impact creëren in de samenleving.

70% besparing op de milieu-impact op een circulaire werkvloer

[su_expand more_text=”Lees meer” less_text=”Laat minder zien” height=”90″]Nationale Nederlanden wilde een 100% circulaire werkvloer met zero waste. Een werkvloer waarin bovendien rekening werd gehouden met haar werkplekstrategie: duurzaam, gezond, slim en agile. Fokkema & Partners heeft een ruimtelijk ontwerp gemaakt dat aansluit bij de wensen van de gebruikers en de kwaliteiten van het gebouw optimaal benut. Een 100% circulaire renovatie met zero waste is behaald, zelfs met een WELL Platinum certificaat voor 37.000 m2 kantoorruimte. Van de bestaande wanden, vloeren, plafonds, materialen en meubilair is zoveel mogelijk ter plekke hergebruikt. Er zijn materialen geoogst en reststromingen kregen een nieuwe bestemming. Waar nieuwe materialen zijn toegevoegd, zijn deze volledig circulair, waarbij de alternatieven zijn afgewogen met een levenscyclusanalyse. Ook werd tijdens de uitvoering actief gestuurd op het halen van de milieukosten uit het technisch ontwerp met audits bij leveranciers en uitvoering en een continue voortgangsmeting.[/su_expand]

Dirk Zwaan is architect bij Fokkema & Partners en neemt ons mee in zijn ‘Reuse, Reduce & Recycle’ reis en de wijze waarop de gezamenlijke ambities zijn vastgelegd en gemonitord.

The Solar Pavillion: het oogsten van zonne-energie op poëtische wijze

[su_expand more_text=”Lees meer” less_text=”Laat minder zien”]n navolging van hun samenwerking voor het Nederlandse paviljoen tijdens de World Expo in Dubai, heeft de curator van The Solar Biënnale, Marjan van Aubel, aan V8 Architects gevraagd om samen met haar het Solar Pavillion te ontwerpen. Het paviljoen vormt het sluitstuk van de Solar Biënnale 2022 en is tevens voor Dutch Design Week 2022 het centrale paviljoen op het Ketelhuisplein. Het paviljoen is een ruimtelijke installatie die de poëtische ervaring biedt van het oogsten van zonne-energie. Op een pragmatische wijze is een circulairpaviljoen ontworpen, dat zowel grof als delicaat van karakter is. Het paviljoen integreert energie-componenten voor de gebouwde omgeving, terwijl elk onderdeel van dit volledig demontabele paviljoen nadien herbruikbaar is.[/su_expand]

Michiel Raaphorst is architect en founding partner bij V8 Architects. Hij deelt de circulaire ambities en ervaringen van de paviljoens op de World Expo en tijdens Dutch Design Week, als het gaat om herbruikbaarheid, de toegepaste innovaties, energieopwekking en -besparing en het ervaarbaar maken daarvan.

CRADLE TO CRADLE CAFE IS AN INITIATIVE OF

c2cc mosa
c2cc ahrend
c2cc tarkett
c2cc qbiq wall systems
c2cc youtube channel
c2cc linkedin connect
Back To Top