Skip to content

Schüco

Schüco ontwikkelt en verkoopt systeemoplossingen voor de gebouwschil. Het productportfolio omvat raam-, deur- en vliesgevelsystemen, evenals intelligente oplossingen voor ventilatie, veiligheid en zonwering, bestemd voor woningen en utiliteitsprojecten. Daarnaast biedt Schüco advies en digitale oplossingen voor alle fasen van een bouwproject – van concept, procesplanning, productie en montage tot aan de ondersteuning voor onderhoud en reparaties. De Cradle to Cradle-filosofie is de basis voor circulaire productontwikkelingen bij Schüco. Als het gaat om de implementatie van het C2C-principe in de bouwsector, loopt Schüco voorop met 61 systemen die zijn gecertificeerd met de Silver-status en 15 met de Bronze-status. Alle C2C-gecertificeerde systemen van Schüco zijn standaard verkrijgbaar en voldoen nu al aan de normen van morgen.

Het circulaire-economiemodel dat Schüco gebruikt voor de aluminiumsystemen is gebaseerd op certificeringen in overeenstemming met het Cradle to Cradle Certified®-productenprogramma. Met in totaal 76 gecertificeerde aluminium systemen is Schüco een pionier in de branche in het toepassen van het cradle-to-cradle principe. Maar het is niet alleen aluminium: ook de kunststofproducten van Schüco voldoen aan hoge normen op het gebied van recyclebaarheid en verminderde emissies – dit werd ook onderstreept toen Schüco als eerste bedrijf in de branche werd erkend met het VinylPlus®-productlabel.

Onze materialen aluminium, kunststof en staal hebben allemaal een indrukwekkende mate van duurzaamheid en recycleerbaarheid. Zo hebben kunststoframen een levensduur van ongeveer 40 jaar per kozijn en kunnen ze tot zeven keer worden gerecycled – dit betekent dus dat het materiaal dankzij de circulaire economie 240 jaar kan worden gebruikt. Onze aluminium systemen zijn ook van uitstekende kwaliteit. Ze bieden optimale materiaalsterkten voor gevelconstructies, waardoor mechanische robuustheid en uitstekende corrosieweerstand worden gegarandeerd. Dit zorgt voor een lange levensduur en maakt aluminium ramen, deuren en gevels duurzaam. Om het voor de fabrikant aantrekkelijk te maken om producten terug te nemen en ervoor te zorgen dat materialen zo gemakkelijk mogelijk opnieuw in de materiaalkringloop kunnen worden gebracht, zijn functionerende inzamel- en terugwinningssystemen het belangrijkste element. Daarom is Schüco al jaren betrokken bij diverse de sectorinitiatieven om de materiaalkringlopen te sluiten.

Contactinfo

Schüco Nederland B.V.
Clarissenhof 3A
4133 AB Vianen

Tel. +31 88-20 333 00

Links
Contact

Michiel Prijs
Marketing Manager

mprijs@schueco.com

MP1

CRADLE TO CRADLE CAFÉ IS EEN INITIATIEF VAN

c2cc mosa
c2cc tarkett
c2cc qbiq wall systems
c2cc youtube channel
c2cc linkedin connect
Back To Top