skip to Main Content

Cradle to Cradle is gericht op het verbeteren van de wereld om ons heen door op een duurzame manier om te gaan met materialen. Onderdeel van Cradle to Cradle is ook dat de gebruikte materialen geen gezondheidsrisico vormen voor mensen in gebouwen. Hiermee sluit Cradle to Cradle mooi aan op de toenemende interesse naar gezonde gebouwen. PriceWaterhouseCoopers geeft in hun toekomstvisie aan dat ‘stenen en locatie’ straks niet meer de prijs van toekomstige gebouwen bepalen, maar dat de prijs bepaald zal worden door flexibiliteit, bruikbaarheid en kwaliteit van de huisvesting. Hierbij zien zij gezondheid, comfort en duurzaamheid als één van dé prijsbepalende factoren.

In dit Cradle to Cradle Café willen we dieper ingaan op gezonde gebouwen en vragen beantwoorden als: hoe bereik je een gezond en comfortabel gebouw, hoe toon je aan dat het een gebouw gezond is en hoe kun je als gebouwgebruiker een gezond gebouw selecteren?

Presentatie 1: Tim Beuker

Gezonde kantoren – facts and alternative ‘facts’

De toenemende interesse in gezonde gebouwen heeft tot allerlei nieuwe producten en trends geleid zoals luchtreinigende planten, Het Nieuwe Werken, ionisatie en microklimatisering. Welke onderdelen leveren daadwerkelijk een gezondere werkomgeving op? Tim Beuker van BBA Binnenmilieu zal op basis van wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaringen laten zien welke aspecten aantoonbaar zorgen voor een gezonde werkomgeving. Aspecten die aan bod komen zijn o.a. werkplekconcepten, licht, groen en binnenklimaat in relatie tot gezondheid, comfort en productiviteit.

Presentatie 2: Antwan van Haaren

De WELL Building Standard – een introductie

Advies- en ingenieursbureau DGMR en BBA Binnenmilieu krijgen steeds vaker vragen over WELL. Aannemers, architecten, vastgoedbeheerders en installatiebureaus die willen weten wat de WELL Building Standard inhoudt en wat het in hun situatie kan betekenen. De WELL Building Standard neemt mensen als uitgangspunt en maakt gezondheid zichtbaar.

Antwan van DGMR geeft een introductie op de WELL Building Standard en gaat in op hoe het werkt, wat het kan opleveren voor de gebouwgebruiker, voor de werkgever of voor de ontwikkelaar, belegger of verhuurder en wat het kost.

De WELL Building Standard niet als doel maar als een middel voor het realiseren van een gezond gebouw.

Presentatie 3: Nils Bonder

De ECHTE waarde van vastgoed

Een gebouw dat bijdraagt aan de gezondheid en het welbevinden van haar gebruikers, dat is de echte waarde van vastgoed. AM Real Estate Development is als ontwikkelaar actief met dit thema bezig en is betrokken bij het eerste WELL kantoor in Nederland. Het in aanbouw zijnde WTC in Utrecht zal ca. 30.000m2 kantoren herbergen en zal naast BREEAM Excellent voldoen aan het Core & Shell Silver certificate van het International WELL Building Institute. Dit Amerikaanse certificaat is een mooie stap in het gezonder maken van de gebouwde omgeven. Het vertalen van de eisen naar de Nederlandse markt is iets waar AM Real Estate Development zich via het Blue Building Institute hard voor maakt. Aan de hand van het WTC project zal de WELL standard worden beschreven en zullen enkele uitdagingen nader worden toegelicht.

Sprekers

Tim Beuker – BBA Binnenmilieu

Tim Beuker is na zijn studie Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft in 2009 begonnen bij BBA Binnenmilieu, een binnenmilieuadviesbureau wat zich volledig richt op gezondheid en comfort in gebouwen. Als medior binnenmilieuadviseur houdt Tim zich voornamelijk bezig met het oplossen van gezondheids- en comfortklachten in gebouwen.

Aangezien de WELL Building Standard goed past binnen de visie van BBA Binnenmilieu op een gezonde werkomgeving, is BBA Binnenmilieu vanaf de introductie actief aan de slag met WELL.

Antwan van Haaren – DGMR

Antwan van Haaren is senior adviseur bij DGMR en al jaren intensief betrokken bij het realiseren van gezonde gebouwen en de duurzame ambities van haar klanten. Antwan werkt aan de grote integrale projecten en geeft daarin comfort en duurzaamheid een duidelijk herkenbare plek.

Sinds de introductie van de WELL Building Standard begin 2016 spant Antwan zich in om gezondheid in projecten te integreren en te verankeren.

 

Nils Bonder – CONSULT

Nils Bonder heeft na zijn studie Civiele Technologie & Management aan de Universiteit Twente gewerkt als projectmanager/adviseur bij PRC en is vervolgens verantwoordelijk geweest voor de vastgoedprojecten en het onderhoud van het corporate real estate van SNS REAAL. Hij werkt sinds 2015 voor AM Real Estate Development waar hij verantwoordelijk is voor de adviesdiensten. Deze adviesdiensten zijn sinds kort gebundeld in CONSULT.

 

Programma

09.00 uur Ontvangst met koffie

09.30 uur Opening Cradle to Cradle Café

09.45 uur Presentatie Tim Beuker

10.30 uur Presentatie Antwan van Haaren

11.15 uur Pauze

11.30 uur Presentatie Nils Bonder

12.15 uur Netwerklunch

 

CRADLE TO CRADLE CAFE IS AN INITIATIVE OF

c2cc mosa
c2cc ahrend
c2cc tarkett
c2cc qbiq wall systems
c2cc youtube channel
c2cc linkedin connect
Back To Top