Skip to content

QbiQ Wall Systems

Met een ongekend scherpe focus op glazen binnenwanden voor de utiliteitsbouw is QbiQ een echte glaswandenspecialist. Of het nu gaat om systeemwanden, doorvalveilige wanden voor vides of rook- en brandwerende binnenpuien, QbiQ is de juiste partner.

Glazen systeem- en veiligheidswanden

Het assortiment van QbiQ bestaat uit akoestisch hoogwaardige systeemwanden met glazen en gesloten modules. Die kunnen voorzien worden van akoestische elementen in of op de wand om geluidsoverdracht te reduceren en / of absorptie te bevorderen. Veilige wanden voor een brand- en  rookscheiding en ook doorvalveilige wanden voor plaatsing aan een vide zitten in het assortiment. Daarnaast heeft QbiQ een eigen lijn met balustradeglas. En tot slot een range met plaatstalen kozijnen waarmee het mogelijk is om in een bouwkundige wand identieke deuren te monteren gelijk aan de deuren in de systeemwanden.

Meedenken en meedoen

Luisteren naar de ontwerpers en architecten  met mooie ideeën en visualisaties. QbiQ gaat verder en doet mee om die ontwerpwensen te verwezenlijken. We kijken samen naar mogelijkheden, detailleringen en aansluitingen en we ontwerpen zelfs nieuwe profielen om plannen uitvoerbaar te maken. Dat doen we regelmatig en veelal in samenwerking met de architect.

Loop je met ideeën rond en wil je doorpakken? Hoe fijn zou het zijn als je die ontwerpen eens tegen onze professionals aan kon houden? Klopt het wat je hebt bedacht? Of is er een nog betere oplossing? Heb je iets revolutionairs in je hoofd en wil je weten of het te realiseren is? We nemen de rust om je ontwerp van alle kanten te bekijken, te visualiseren en helemaal door te rekenen.

33mm profiel

Kenmerkend voor de QbiQ systeemwanden is het profiel dat rondom in aanzicht een hoogte heeft van slechts 33 mm. Zowel op de vloer, het plafond als op de wanden is het profiel in aanzien daardoor identiek.  De toepassing van deze minimalistische profielen versterkt het gevoel van openheid en transparantie.

Bovendien is het daardoor mogelijk alle verschillende wandtypes perfect op elkaar aan te laten sluiten. Zodat we naadloos van verschillende wanden met afwijkende eisen op het gebied van esthetiek, akoestiek en veiligheid toch één geheel kunnen maken in de ogen van de gebruiker.

Eigen fabricaat

Flexibiliteit, minimalisme, transparantie en vrijwel onbeperkte mogelijkheden. Dat zijn de belangrijke voordelen voor onze klanten en architecten. Met meer dan 150 verschillende aluminium profielen maken wij onze eigen deuren, kozijnen en detailoplossingen op maat. Op onze eigen glas-snij-straat snijden wij jumbo-ruiten direct op maat. Brandwerend glas wordt gezaagd en de metalen onderdelen gepoedercoat. Levertijden en overbodig transport worden hiermee tot een minimum beperkt.

Cradle to Cradle Silver

QbiQ loopt al jaren aantoonbaar voorop als het om duurzaamheid gaat. Alle wandsystemen zijn Cradle to Cradle Silver gecertificeerd. Onze kennis en know-how heeft geresulteerd in een innovatie op het gebied van het toepassen van gelaagd glas. En daar zijn we best trots op.

100% duurzame wandsystemen, door inzet van gelaagd glas, bewezen niet-giftige bestanddelen, hoogwaardig akoestisch comfort, minimalistisch ontwerp op maat en -vanzelfsprekend– ieder onderdeel van de wand te scheiden en eindeloos geschikt voor hergebruik. Cradle to Cradle Silver gecertificeerd: QbiQ is de enige leverancier die het wérkelijk waarmaakt.

Bewust zijn van de veranderende wereld waarin we verantwoordelijkheid nemen en duurzaam ondernemen met oog voor mens, milieu en maatschappij.

Met onze bijdrage aan en activiteiten voor het bevorderen van Cradle to Cradle gedachtengoed lopen we voorop. En ten aanzien van onze actieve deelname aan het Cradle to Cradle Café: slijpsteen voor de geest! Denk jij met ons mee?

Inspiratie

Wil je inspiratie opdoen?  Blader eens door de referentiebeelden op onze foto-website: https://extra.qbiqwallsystems.com/photos

Contactinfo

QbiQ b.v.
Hoorn 234
2404 HK  Alphen aan den Rijn
The Netherlands

Links
Contact

Marianne van der Sande
Brand Manager

marianne@qbiq.nl
Tel.: +31(0) 6 136 196 29

mariannevdsande--qbiq

CRADLE TO CRADLE CAFÉ IS EEN INITIATIEF VAN

c2cc mosa
c2cc tarkett
c2cc qbiq wall systems
c2cc youtube channel
c2cc linkedin connect
Back To Top