Skip to content

Mosa

Mosa is een Nederlandse tegelfabrikant gevestigd in Maastricht. Bij Mosa worden de tegels sinds 1883 ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd met respect voor de bewoners, het milieu en de gebruikte materialen. Mosa is wereldwijd actief en denkt voortdurend vooruit. Het is een organisatie die met veel passie voor keramiek werkt en deze passie vertaalt naar de in hun fabriek ontworpen tegelseries, waarmee klanten ontwerpen kunnen personaliseren. Het resultaat is een tijdloos en  duurzaam gebouwontwerp dat moeiteloos de tand des tijds doorstaat en ervoor zorgt dat ook toekomstige generaties ervan kunnen genieten.

Van ontwerp tot productieproces, Mosa richt zich intensief op duurzaamheid onder de principes van het Cradle to Cradle® (C2C) concept. Door ons te houden aan vijf hoofdcriteria streven we naar hergebruik van materialen om afval te verminderen, energie te besparen en maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen: pure grondstoffen, met een groot recyclingpotentieel, een laag energieverbruik, milieuvriendelijk waterbeheer en goede arbeidsvoorwaarden. Mosa is het eerste keramische tegelbedrijf ter wereld dat de C2C Gold-certificering heeft behaald voor zijn volledige tegelcollectie.

Jaren van onderzoek en investeringen hebben resultaten opgeleverd zoals het behalen van iso 14001 certificering en een vermelding in de Nationale Milieudatabase. Op deze manier draagt Mosa bij aan duurzame bouwlabels.

Contactinfo

Mosa.
Visiting address:
Meerssenerweg 358
6224 AL  Maastricht

Mailing address:
Postbus 1026
6201 BA  Maastricht

Tel. +31 (0)43 368 94 44

Links
Contact

Mark Jansen
Marketing Manager

mark.jansen@mosa.com

mark

CRADLE TO CRADLE CAFÉ IS EEN INITIATIEF VAN

c2cc mosa
c2cc tarkett
c2cc qbiq wall systems
c2cc youtube channel
c2cc linkedin connect
Back To Top