Skip to content

Het was een prachtige dag om naar Haaksbergen te rijden. Weinig files en een beetje mistige start net voordat de zon doorbreekt, en als je de auto hebt geparkeerd word je keurig met elektrisch vervoer naar de nieuwbouw van Unipro gebracht.

Net voor 9 uur zijn er al bijna 100 mensen aanwezig, en er wordt volop gediscussieerd over het gebouw. Als om kwart voor tien gestart wordt met de opening van het Cradle to Cradle café zijn er ruim 130 gasten. Daarmee is deze bijeenkomst het best bezochte Cradle to Cradle café tot nu toe.

Nadat Mariska van Dalen “de wereld op zijn kop” heeft gezet met een heldere uiteenzetting van de belangrijkste meetmethoden in relatie tot C2C, wordt het tijd voor het nieuwe duurzame gebouw van Unipro.

Tijdens de gemeenschappelijke uitleg van architect Henk te Kiefte en specialist duurzaam bouwen Maurice Beijk wordt veel aandacht gegeven aan de mens als uitgangspunt voor de vele duurzame ontwerpkeuzes die gemaakt zijn.

Maurice verwoorde dat het beste met de opmerking “ het Wij-gevoel en het Wei-gevoel” deze staat voor de verbinding van de mensen die voor en met Unipro werken en het respect voor de natuur waarmee men in balans wil zijn en blijven.

De rondvraag levert een voor de hand liggende vraag op, wat is de m2 prijs van dit gebouw? Maurice Beijk beantwoordt deze met een retorische vraag “wat levert dit gebouw allemaal op?” en hij breekt een lans voor Total Cost of Ownership als enige juiste uitgangspunt voor bouw en ontwerpprocessen.

De nuchtere kijk op wat vaak omschreven werd als je “boeren- verstand” gebruiken, zag je terug tijdens de enthousiaste rondleiding door de Unipro medewerkers. Trots wordt er uitleg gegeven aan alle aspecten van het bouwen van de afvalscheiding tijdens de bouw, tot en met de toepassing van Cradle to Cradle producten in het gebouw. De 1e MOSA tegels zijn al geplaatst in de natte ruimtes. De scheidingswanden en vloerbekleding van Interwand en Desso zullen later worden toegepast.

Men verwacht dat het gebouw eind van het jaar gereed zal zijn, en alle gasten zijn van harte welkom om terug te komen voor een nieuwe rondleiding als de nieuwbouw in gebruik is genomen.
Verklarende woordenlijst en vergelijkingsmatrix keurmerken

DOWNLOAD: Verklarende woordenlijst meetmethoden


Presentaties

DOWNLOAD: C2C en meetmethoden

DOWNLOAD: Presentatie meetinstrumenten Mariska

DOWNLOAD: Presentatie Unipro Henk Maurice


De sprekers

DOWNLOAD: Sprekers C2Ccafe C2C en meetmethoden

CRADLE TO CRADLE CAFÉ IS EEN INITIATIEF VAN

c2cc mosa
c2cc tarkett
c2cc qbiq wall systems
c2cc youtube channel
c2cc linkedin connect
Back To Top